ငါ့ဘာသာ နေ့စဉ်နေ့တိုင်း ထမင်းချက်ပြုတ် စားရတာ ကြာလာတော့ စိတ်ကုန်တယ်။ အစကတော့ ပျော်သလိုလို ရှိသေးတယ်။ နောက်ကြာလာတော့ နေမြင့်လေ အရူးရင့်လေ ဆိုသလိုပဲ ပျင်းပျင်းလာတယ်။ ဒါကြောင့် တစ်ခါတစ်လေ ဆိုရင်ဖြစ်သလိုဘဲ ချက်စားလိုက်တယ်။ ခေါက်ဆွဲပြုတ်နဲ့ ကြက်ဥကျော် နဲ့ပြီးတဲ့နေ့တွေ ကလည်းမနည်းဘူး။ နည်းနည်းချက်ဖို့ ပြုတ်ဖို့နည်းနည်း စိတ်ပါတဲ့နေ့ ဆိုရင်တော့ မြန်မြန် ကျက်လွယ်တဲ့ ငါးသေတ္တာတို့၊ အသားဘူးတို့ နဲ့ဘဲဝါးလိုက်တယ်။ အဲဒါထက် ပိုပြီးတော့ စိတ်ပါရင်တော့ လုံးဝအမှန်အကန် ချက်တယ်။ ဒါပေမယ့် အရသာကတော့ ဒီအရသာပါပဲ။ ဘာမှမပြောင်းဘူး ဒီလိုဘဲ ချက်တတ်တာကိုး။ ဒီ့ထက်လည်း အရသာရှိအောင် မလုပ်တတ်တော့ဘူး။ ဒီရောက်မှပဲ ယောကျာႍး စားဖိုမှုးကြီးကို လုံးဝဥသုန် အစစ်အမှန် ဖြစ်တော့တာဘဲ။ အဲဒီလို အချိန်မျိုး တွေမှာဆိုရင် အိမ်ကိုပိုပြီးတော့ သတိရတယ်။ တစ်ခါတစ်လေဆိုရင် စိတ်ကူးကြည့်တယ် ဘာမှမချက်ဘဲနဲ့ ရွှေတောင်တန်းက ကြေးအိုးတို့၊ ကုံးထက်က ကြက်ဆီထမင်းတို့၊ ၀င်းဝင်း အကင်ဆိုင်က မာလာငါးဟင်းတို့ကို ထမင်းလွတ်များ သွားဝါးလိုက် လို့ကတော့ ဘယ်လောက်များ ကောင်းလိုက်မလဲလို့။ ပြောရင်းနဲ့ သရေကျလာပြီ။ တော်ပြီ ဆက်မပြော တော့ဘူး။ မဖြစ်နိုင်သေးမှန်း သိလျှက်နဲ့ စိတ်ကူး ဆက်မယဉ်တော့ဘူး။
6 Comments
မန္းေလးက ကံုးထက္က ၾကက္ဆီထမင္းနဲ့ ႏွပုလဲ ေရခဲမုန့္ အရမ္းၾၾကိဳက္တယ္ ... စားခ်င္လိုက္တာ ... :(
ReplyDeleteစားခ်င္တာေတြကိုသာ တန္းစီၿပီး စိ္တ္ကူးယဥ္လုိ႔ကေတာ့ ရန္ကုန္-မန္းေလး ကားလမ္းမထက္ေတာင္ေက်ာ္သြားဦးမယ္ အခုေတာ့ ေရာမေရာက္ေတာ့လည္း ေရာမလုိ က်င့္ေနရတာပါပဲ ... ၀င္း၀င္းကိုေတာ့ မေျပာနဲ႔ သေရက်လြန္းလုိ႔။ အကင္၊ မာလာဟင္းနဲ႔ မုေယာစပါးေဖ်ာ္ရည္ေလးနဲ႔ဆို ...အိုး .. ဘာေျပာေကာင္းမလဲ :D
ReplyDeleteပန္းပြင့္က ဘယ္တံုးက နွင္းပုလဲ ေရခဲမုန္႔ စားဖူးတာလဲဟ...လင္းစမ္းပါဦးကြယ္။ အာစိေရ စိတ္ကူးယဥ္တာ ပိုက္ဆံမေပး ရပါဘူးဗ်ာ။ ယဥ္မွာသာ ယဥ္စမ္းဘာ။
ReplyDelete၈တန္းတုန္းက မန္းေလး ကိုလာလည္ဖူးတယ္
ReplyDeleteေနာက္ေလ မန္းေလးက မုန့္တစ္မ်ိဳးရွိေသးတယ္
လမုန့္လုိပံုပဲေလ
အထဲက ပဲပါတယ္
ဆီနဲ့ျပန္ေၾကာ္ထားတာ
ဒါေပမယ့္ လမုန့္လို ဆီေတြ မမ်ားဘူး
အရမ္းၾကိဳက္တာပဲ
ဒီေန႔ေတာ့ မုန္႔သင္ခန္းစာ ဖြင့္ေနတာ။ ဟဲဟဲ...မုန္႔မ်ိဳးကိုစံုေနတာဘဲ။ ပန္းပြင့္ၾကီး ေၿပာတဲ့မုန္႔က ပဲလမုန္႔ပါ ခင္ဗ်ာ။
ReplyDeleteနန္းေရွ႕က ႀကိဳင္သင္း ဆိုတဲ့ လက္ဘက္ရည္ဆိုက္က အဲဒီ ပဲလမုန္႔နဲ႔ နာမည္ႀကီးသြားတာပဲ
ReplyDeletePost a Comment