ၾကက္ ဥ (သို႔) ဘဲ ဥ ၏ လံုး ၀န္း ေသာ အ စြန္း ဘက္ သည္ ေသး ငယ္ ေသာ ေလ ပူ စီ ေဖာင္း ၿဖစ္ ပါ တယ္ တဲ့။အဲ ဒီ ဥ ဟာ ေဟာင္း လာ တာ နဲ႔ အ မွ် ေရ ဓာတ္ ေတြ ကုန္ ခမ္း သြား ၿပီး ေလ ေတြ ဟာ အဲ ဒီ ေန ရာ ကို အ စား ထိုး ၀င္ ေရာက္ လာ တတ္ တယ္ တဲ့။ဒါ ေၾကာင့္ မို႔ လို႔ ဥ ေဟာင္း ေလ ေလ ေရ ေပၚ ကို ေပၚ ေစ နိုင္ ေသာ ဂုဏ္ သတၱိ မ်ား ေလ ေလ ၿဖစ္ တယ္ တဲ့။ေၿပာ ေန တာ ၾကာ ပါ တယ္ မ ယံု ဘူး ဆို ရင္ ဥ တစ္ လံုး ကို ယူ ၿပီး ေရ ထည္႔ ထား တဲ့ ဖန္ ခြက္ ထဲ ကိ ုထည္ ႔ၾကည္႔ လိုက္ ပါ။သင္ ကိုယ္ တိုင္ See ရ ပါလိမ့္ မည္။သို႔ ေသာ္ မ ပုပ္ ေသး ေသာ ဥ သည္ လည္း ေရ ေပၚ ေပၚ နိုင္ သည္။မ ေသ ခ်ာ လွ်င္ ခြဲ ၾကည္႔ တာ အ ေကာင္း ဆံုး ၿဖစ္ သည္။(ခြဲ ၾကည္႔ ၿပီး ေတာ့ မွ မ ၀ယ္ လို႔ က ေတာ့ ဆိုင္ ႐ွင္ က လိုက္ ႐ိုက္ လိမ့္ မယ္။)